Happy Trails

Voice Talent

Als “storyteller” ben ik al jong begonnen. Door een gelukkig toeval kwam ik al op m’n vijfde terecht bij een liefdevolle en bekwame docente. Vanaf dat moment volgde ik wekelijks lessen in dictie, poëzie voordragen en toneel spelen. Na dertien jaar ging ik zelf “het vak in”. “Woordkunst”, zoals dat heet in Belgie (waar ik vandaan kom).

Aan het Lemmensinstituut in Leuven behaalde ik mijn “Eerste Prijs” in “Voordracht en Dictie” (voor zowel “uitvoerend kunstenaar” als “docent”). En het jaar daarna studeerde ik af als “Meester in de Dramatische Podiumkunsten”, optie “Woordkunst”.

 

Ondertussen was ik in Amsterdam aangenomen aan de Kleinkunstakademie en aan de Toneelschool. Waar ik in 1999 mijn diploma heb behaald. Ik had het geluk dat ik al vanaf het eerste jaar dat ik in Nederland woonde, als voice talent aan de slag kon. Het beviel me zo goed, dat ik ervoor koos om in die richting verder te gaan.

Ondertussen werk ik ruim twee decennia als voice over en in nasynchronisatie, in het Nederlands zowel als in het Vlaams. U kent me wellicht als “Lucie”, de Vlaamse stem van TomTom. Of als je wat jonger (van hart) bent: als “het ondeugende eekhoorntje van de Efteling”(bij de Sprookjesboom).

Curriculum Vitae

TV Commercials
Voice-over
Clearblue2018
Zalando2018
Pampers2018
Vichy2018
TV programma's
Nasynchronisatie
Hotel 13 (Studio 100)Ruth2012-2014
Heidi (Studio 100)Tante Dete2015
Brandweerman SamMandy, Brenda & Jenny2018
Vampirina (Disney Junior)Gregoria2018
Goldie en de beer (Disney Junior)De goede fee2018
Girl meets world (Disney Channel)Blonde moeder2018

Media // Video

Media // Audio

Emirates – Hello Tomorrow
Vlaams
2018

Tempur Wintercampagne
Nederlands
2018

Tempur Wintercampagne
Vlaams
2018

Bon Prix
Nederlands
2018

Giorgio Armani
Nederlands
2018

Hans Anders
Nederlands
2018

Zeeman
Nederlands
2018

Wat anderen zeggen

“Het is altijd heel fijn om met Hildegard te werken. Een professionele, veelzijdige stemactrice met altijd een zonnig humeur. Niet te beroerd om eventjes te komen om iets kleins in te spreken maar ook als ze gevraagd wordt een hele dag in de studio te staan voor het inspreken van een karakter of een taaltoets wordt er altijd geconcentreerd gewerkt maar natuurlijk wel met af en toe even een kletspraatje voor de ontspanning en gezelligheid. Ik wil Hildegard zeker aanbevelen, ze heeft onze opdrachtgevers nooit teleurgesteld.”
Jacó Schoonhoven

Productiemanager, CineMeta

“Het is altijd een feestje om met Hildegard te mogen samenwerken. Ze is inspirerend, creatief en heeft een heerlijke positieve vibe.

Fijn mens en fijne professional.”

Remco Nagel

Regisseur & Sound Engineer, Wim Pel Productions

“De manier waarop Hildegard haar stem weet in te zetten voor onze radio voice-over is een ware kunst. Ze is een echte professional met een enorme dosis humor. Daarnaast is het voor Tempur® Benelux een uitkomst dat zij zowel Vlaams als Nederlands spreekt. Ze weet heel goed aan te voelen waar de nuances moeten liggen en het is altijd een feestje om met haar samen te werken.”

Lisanne ter Wiel-Buter

Brand Manager, Tempur® Sealy Benelux

Translate »